KÜLTÜR SANAT

Çocuklarla birlikte izleyebileceğiniz 8 film

Hafta sonlarını evde geçirdiğimiz bu pandemi döneminde, çocuklarınızla birlikte izleyebileceğiniz filmlerden sizler için özel bir seçki hazırladık. Çocuklarınızla birlikte yapacağınız, patlamış mısır ya da sıcak çikolata eşliğinde bu filmleri keyifle izleyebilirsiniz. İşte, ailenizle birlikte izleyebileceğiniz 8 film sizlerle…

1 – Aslan Kral  (1994)

Yönetmenler: Rob Minkoff, Roger Allers

Senaryo: Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton

Seslendirme: Matthew Broderick, Jeremy Irons, James Earl Jones, Rowan Atkinson, Whoopi Goldberg, Nathan Lane

Yaş sınırı: +7

Simba, kral Mufasa’nın oğlu ve krallığının varisidir. Mufasa, kardeşi Scar’ın kurduğu hain bir tuzak sonucu ölür ve bu ölümden Simba’yı sorumlu tutar. Babasının kendisi yüzünden öldüğünü düşünen Simba, vicdan azabı duyar ve hükmetmesi gereken Pride Land’den ayrılarak uzak diyarlara gider.

2 – Klaus (2019)

Yönetmenler: Sergio Pablos, Carlos Martínez López

Senaryo:  Sergio Pablos

Seslendirme: Jason Schwartzman, J.K. Simmons, Rashida Jones

Yaş sınırı: +7

Bu filmde dünyanın en mutsuz yerinin dönüşümüne tanıklık edeceksiniz.  Jesper, Smeerensburg’un yeni postacısıdır ve oyuncaklarla dolu bir yerde yalnız yaşayan oyuncakçı Klaus ile tanışır. Jesper, Klaus’a eski oyuncakların ücretsiz dağıtılmasını teklif eder. Birlikte oyuncak dağıtmaya başlayan bu ikili, çevrelerinde büyük bir dönüşüm yaratır.

3 – Charlie’nin Çikolata Fabrikası (2005)

Yönetmen: Tim Burton

Senaryo: John August, Roald Dahl

Oyuncular: Brigitte Millar, Johnny Depp, Freddie Highmore

Yaş sınırı: +7

Sıra dışı biri olan Willy Wonka, dünyaca ünlü bir çikolata fabrikasının sahibidir. Fabrikasını kendisinin düzenlediği bir yarışmada kazanan çocuğa vermek ister. Bu yarış için 5 çocuk seçilir, bu çocuklardan biri de Charlie’dir. Fakir bir ailenin çocuğu olan Charlie diğer 4 çocukla birlikte çikolata fabrikasını gezmeye giderler. Charlie, fabrikada gördüklerinden çok etkilenecek ve Wonka’nın hayal alemine çekilir.

4 – Moana (2016)

Yönetmenler: Ron Clements, John Musker

Senaryo: Ron Clements , Taika Waititi , John Musker , Pamela Ribon , Jared Bush

Seslendirme: Auliʻi Cravalho, Dwayne Johnson, Rachel House, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Nicole Scherzinger, Alan Tudyk

Yaş sınırı: +6

Antik Polenezya’da yaşayan bir kabile şefinin cesur kızı olan Moana, güçlü ve korkusuzdur. Doğayla iç içe büyüyen ve neşeli bir kız olan Moana’nın yaşadığı adaya, yarı tanrı Maui tarafından yapılan korkunç bir lanet ulaşır. Maui tanrıça Te Whiti’nin kalbini çalmış ve onu kızdırır. Bu durumdan dolayı balıkçılar balık tutamaz hale gelir, ekinler de daha yetişemeden solar. Bu duruma boyun eğmeyen Moana, yarı tanrıyı bulamak ve bu laneti sonlandırmak için Güney Pasifik’ten yola çıkar.

5 – Coco (2017)

Yönetmenler: Adrian Molina, Lee Unkrich

Senaryo: Lee Unkrich, Jason Katz, Matthew Aldrich

Seslendirme: Anthony Gonzalez (VIII), Benjamin Bratt, Gael García Bernal

Yaş sınırı: +7

Film, 12 yaşındaki Miguel’in ölüler diyarındaki macerasını konu alıyor. Miquel, efsanevi Meksikalı gitarist Ernesto de la Cruz’un hayranıdır. Bir gün hayranı olduğu ünlü müzisyenin gitarını bulur. Ancak gitarı çalması onu bir anda ölüler diyarına götürür. Geri dönmenin yolunu arayan Miguel, düzenbaz Hector ile karşılaşır. Bu ikili birlikte Miguel’in aile tarihinin ardındaki gerçek hikayeyi keşfetmek için olağanüstü bir yolculuğa çıkarlar.

6 – Siyah İnci (1994)

Yönetmen: Caroline Thompson

Senaryo: Caroline Thompson

Oyuncular: Jean Bean, David Thewlis, Alan Cumming

Anna Sewell imzalı romandan uyarlanan film, Siyah İnci adlı atın yediden yetmişe herkesi etkileyen yaşam öyküsünü anlatıyor. Siyah İnci, büyük bir çiftlikte doğdu, çok akıllı ve iyi huylu bir taydı. İyi kalpli sahipleri tarafından güzel bir ortamda büyütüldü ve iyi bir eğitim verildi. Kısa sürede büyüyen, güzel bir at olan Siyah İnci, bir gün başkasına satıldı. Bu dönemde insanların hayvanlara karşı ne kadar kötü davranabileceğini öğrendi. Siyah İnci, yeri geldi ata binmeyi hiç bilmeyen insanlara kiralandı yeri geldi fayton ve yük atı olarak çok ağır yükler çekmek zorunda bırakıldı. Ama her seferinde Siyah İnci’nin karşısına hayvanları seven iyi kalpli insanlar da çıktı.

7 – Oyuncak Hikayesi (1995)

Yönetmen: John Lasseter

Senaryo: John Lasseter, Joel Cohen, Pete Docter

Seslendirme: Tom Hanks, Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Annie Potts, John Morris, Erik von Detten, Laurie Metcalf

Yaş sınırı: +6

Oyuncak Hikayesi serisi, Andy’nin etrafta kimse yokken canlanan oyuncakların samimi hikayesini konu alıyor. Macera, Andy’e hediye edilen yeni oyuncak Buzz Lightyear sebebiyle eski favori oyuncak kovboy Woody’nin gözden düşmesi ile başlar. Buzz Lightyear talihsizlik sonucu pencereden düşer ve Woody diğer oyuncaklar tarafından suçlanır. Kendini ispatlamak isteyen Woody,  Buzz Lightyear’ın peşine düşer ve bu yıllarca sürecek bir dostluğun başlangıcına işaret eder.

  • 1995 / Oyuncak Hikayesi
  • 1999 / Oyuncak Hikayesi 2
  • 2010 / Oyuncak Hikayesi 3
  • 2019 / Oyuncak Hikayesi 4
  • 2020 / Lamp Life

8 – Kayıp Balık Nemo (2003)

Yönetmenler: Andrew Stanton, Lee Unkrich

Senaryo: Andrew Stanton, David Reynolds, Bop Peterson

Seslendirme: Andrew Stanton, Albert Brooks, Ellen DeGeneres, Alexander Gould, Willem Dafoe

Yaş sınırı: +5

Film, Nemo isimli küçük bir palyaço balığının başından geçen macerayı konu alıyor. Nemo, yaşadığı yere karşı ilgili ve meraklıdır. Ancak bu büyülü dünyanın güzellikleri kadar tehlikeleri de çoktur. Babası Nemo’yu bu tehlikelerden korumaya çalışır. Ancak Nemo, bir gün aniden ortadan kaybolur. Nemo’nun başına türlü talihsizlikler gelir ve babası onun ardından tehlikeli bir yolculuğa çıkar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir