CİLT

Göz altı morluklarından kurtulmak için doğal ve pratik çözümler

Alt göz kapaklarının altında bulunan koyu halkalar, göz altı morlukları olarak biliniyor. Aşırı tuz tüketimi, stres, yorgunluk ve uykusuzluk gibi farklı faktörlerin etkisiyle oluşan göz altı morlukları, bireyin olduğundan daha yaşlı ve yorgun görünmesine sebep oluyor. Kişinin kendi derisinin renginden daha koyu şekilde gözükmesi durumu olan göz altı morlukları için krem, kapatıcı gibi birçok kimyasal ürün kullanmak yerine doğal ve pratik çözümlerle kısa sürede etkili sonuçlar alabilirsiniz. Peki, göz altı morlukları neden olur? Göz altı morluklarına ne iyi gelir ve nasıl geçer? İşte, göz altı morluklarından kurtulmanızı sağlayacak doğal ve pratik çözümler…

Göz altı morlukları neden olur?

  • Yorgunluk, yeterli uyumama ya da normalden fazla uyuma
  • Televizyon, bilgisayar, telefon ve tablet gibi elektronik cihazların ekranına uzun süre bakmaya dayalı göz yorgunluğu
  • Yaşlanmaya bağlı olarak cildin incelmesi ve esnekliğini kaybetmesi
  • Güneşe aşırı maruz kalınması
  • Genetik faktörlerden dolayı göz altı morluklarının aileden çocuğa geçmesi
  • Vücudun ihtiyaç duyduğu sıvı miktarının yeterince alınmaması

Göz altı morluklarına ne iyi gelir?

1. Uyku sürenizi artırın

Göz altındaki koyu halkaların oluşumunu engellemek için yeterince uyumalısınız. Günde en az 7 ile 8 saat uyumaya özen gösterin.

2. Beslenmenize dikkate edin

Göz altı morluklarından kurtulmak için ilk önce beslenme düzeninize dikkat edin ve bol meyve ve sebze tüketin. Özellikle C ve E vitamini bakımından zengin yiyecekler tüketmeye özen gösterin. Vücutta biriken toksinler göz altı morluklarının oluşmasında etkilidir. Ayrıca kahve, alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıklarınızı azaltabilirsiniz.

3. Aşırı makyajdan kaçının

Göz bölgenize aşırı makyaj yapmak cildinizin hava almasını engeller. Bu sebepten dolayı özellikle göz çevresine aşırı makyaj yapmaktan kaçının. Ayrıca cildinize sürdüğünüz nemlendirici kremleri, göz altlarınıza iyice dağıtmaya dikkat edin.

Göz altı morluklarından kurtulmak için doğal ve pratik çözümler

1. Çay poşetleri

Çay, gözaltı morluklarının en önemli bitkisel çözümlerinden biridir. Bu nedenden dolayı poşet çayları çöpe atmak yerine soğuduktan sonra göz kapaklarınızın üzerine koyarak 10-15 dakika bekletin. Bu yöntem göz altı morluklarının yanı sıra göz altı torbalarına ve telefon, bilgisayar gibi cihazlara bakmaktan ya da okumaktan kaynaklanan göz yorgunluğuna da iyi gelir.

2. Soğuk kompres

Temiz bir havluya birkaç buz küpünü sarın ve gözlerinize baskı yapmadan hafifçe uygulayın. Aynı etkiyi elde etmek için soğuk su veya soğuk süt ile ıslattığınız pamuğu, göz altı morluklarının olduğu bölgeye koyarak 20 dakika bekleyin.

3. Buhar banyosu

Bir kovaya sıcak su koyun ve yüzünüze buhar banyosu yapın. Böylece hem gözaltı morluklarınız azalacak hem de yüzünüzdeki gözenekler açılacak. Bu sayede de yüz temizliğinizi kolayca yapabilirsiniz.

4. Salatalık

İçeriğindeki vitaminler ve potasyum nedeniyle salatalık cildi yumuşatır, kırışıklıkları önler ve onarır. Tüm bu etkileri göz önünde bulundurulduğunda gözünüze koyacağınız soğuk salatalık dilimleri hem göz altı morluklarının hem de göz altı torbalarının azalmasını sağlar.

5. Patates

Patates, içinde bulunan nişasta renk açıcı ve onarıcı etkiye sahip olması nedeniyle de oldukça önemli bir besindir. Göz altı morluklarınızdan kurtulmak için sabahları ince dilimler halinde kestiğiniz patatesleri 5-10 dakika boyunca gözlerinizde bekletin. Kabuğunu soyduğunuz bir patatesi rendeleyerek ince bir tülbente koyun ve yine aynı şekilde uygulayın.

6. Hindistan cevizi yağı

Bir kabın içerisinde bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı ile bir yemek kaşığı badem yağı karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı sabahları oluşan göz altı morlukları ve şişliklerinin üzerine masaj yaparak uygulayın. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.

7. Aleo vera

Aloe vera bitkisinin cilt sağlığı üzerinde güçlü etkileri vardır. Aloe vera bitkisinden keseceğiniz bir dalın içindeki jeli göz altlarınıza masaj yaparak uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra durulayın.

8. Elma kabukları

Elma, cilt sağlığına oldukça faydalıdır. Soyduğunuz elmanın kabuklarını göz altlarınıza koyarak 5-10 dakika bekletin. Vaktiniz varsa bir pamuğu sıktığınız elmanın suyuna batırın ve göz altlarınıza koyarak bekletin.

9. Gül suyu

Bir kabın içerisine bir miktar gül suyu koyun. Gül suyuna batırdığınız pamuğu gözlerinizin üstüne koyun ve ısınana kadar bekletin. Ayrıca bir kabın içerisine koyacağınız bir miktar gül suyu ile soğuk sütü karıştırın. Hazırladığınız bu karışımın içine pamuğu batırın ve gözlerinizin üstüne koyarak 15-20 dakika bekletin.

10. Badem yağı masajı

Gece uyumadan önce makyajınızı çıkarın ve yüzünüzü iyice temizleyin. Bir kaç damla badem yağını göz altlarınıza sürün ve nazikçe masaj yapın. Bu şekilde uyuyun ve sabah kalkınca yüzünüzü yıkayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir