SAĞLIK

Salebin faydaları nelerdir?

Kış mevsimi denilince akla ilk gelen içeceklerin başında salep geliyor. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içeceklerinden biri olan salep, vücut sıcaklığını artırmasının yanı sıra mis gibi kokusuyla da insanın içini ısıtıyor. Sütle hazırlandığı için güçlü bir kalsiyum ve protein kaynağı olan salebin faydaları saymakla bitmiyor. Peki,  salebin faydaları nelerdir? İşte detaylar…

1. Kış hastalıklarından korur

Kış mevsiminde sıklıkla tüketilen içecekler arasında ilk sırada yer alan salep, vücut ısısını artırarak soğuktan korunmamızı sağlar. Ayrıca grip ve nezle gibi kış hastalarının tedavisinde oldukça etkilidir. Öksürüğün azalmasına yardımcı olan salep, aynı zamanda da bağışıklık sistemini güçlendirir,  göğsü yumuşatır ve boğaz ağrısına iyi gelir.

2. Kilo verdirir

Salebe en çok yakışan lezzetlerden biri de muhakkak ki tarçındır. Salep ve tarçın bir araya geldiğinde sağlığa olan faydaları daha da artar. Tatlı yeme ihtiyacı olan kişilerde tarçın dengeleyici bir unsurdur. Çünkü tarçın tüketimi, kan şekerini kontrol alır ve tatlı krizlerinin önüne geçer. Bu nedenle de evde hazırlayacağınız doğal salep ile aç kalmadan kilo verebilirsiniz. Bol tarçınlı salep ara öğün için iyi bir alternatiftir. Böylece salep midenizde uzun süre kalır ve tokluk hissi verir.

3. Yağ yakımını hızlandırır

Salep sütle pişirildiği için kalsiyum ve protein açısından zengindir. Bu sayede de vücudun daha fazla yağ yakmasına yardımcı olur. Kasları korumak ve kötü yağ hücrelerinin yakılmasını sağlamak, sağlıklı kilo vermek için önemlidir. 1 su bardağı 190 kalori olan salep, verilen kiloların daha kalıcı olmasını sağlar.

4. Baş ağrısını geçirir

İçinde bulunduğumuz pandemi dönemi, çalışma ortamındaki havalandırma koşulları ve kış aylarındaki soğuk havalar nedeniyle kapalı ve havasız ortamlarda daha uzun süre vakit geçiriyoruz.  Bu sebeplerden dolayı da yorgunluk hissi ve baş ağrısı gibi sorunların ortaya çıkıyor. Gün içinde tüketeceğiniz bol tarçınlı salep ile hem yorgunluk hissinden hem de baş ağrısından kurtulabilir ve kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz.

5. Sindirimi kolaylaştırır

Salep kabızlığa iyi gelen besinlerden biridir. Sütle pişirilen, koyu ve yoğun kıvamlı olan salep, yumuşak yapısı sayesinde bağırsakları temizler ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar. Ayrıca şişkinlik ve gaz problemleriniz olduğu zaman bir fincan tarçınlı salep içmeniz rahatlamanıza yardımcı olur. Çünkü salep sindirim sistemi düzenler ve bağırsakları rahatlatır.

Salep içmek için 6 neden daha

  • Hemoroit şikayetlerini azaltır
  • Zihni ve hafızayı güçlendirir
  • Adet düzensizliğine iyi gelir
  • Cinsel gücü artırır
  • Bağırsak kurtlarının düşürülmesini sağlar
  • Anne sütünü artırır

Bonus 1 : Evde Doğal Salep Nasıl Yapılır?

Bonus 2 : Diyet Salep Nasıl Yapılır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir