KAŞ

Vazelin kaş gürleştirir mi?

Petrol yan ürünü olarak tesadüfen keşfedilen vazelin, oldukça faydalı bir üründür. Cilt bakımında sıkça kullanılan, özellikle de kuru ciltler ve çatlaklar için etkili olan vazelin; hiçbir şekilde bozulmayan, kokmayan ve cildi tahriş etmeyen bir üründür. Başta el ve ayak bakımı olmak üzere tırnak, saç ve dudak bakımına kadar birçok alanda kullanılan vazelin; göz altı kırışıkları, sivilceler, pişik ve kızarıklıklar üzerinde de oldukça etkilidir. Daha sayamadığımız birçok alanda güçlü etkiye sahip olan vazelin kaş gürleştirir mi? İşte detaylar…

Vazelin nedir?

Vazelin, 1859 yılında Pennsylvania’da petrol kuyularını incelemek isteyen İngiliz kimyacı Robert Augustus Chesebrough tarafından keşfedildi. Burada bulunan petrol ile başka ne gibi ürünler yapılabileceğini merak eden Chesebrough, petrol sondaj sürecinde doğal olarak ortaya çıkan yan ürün ile oldukça ilgilenir. Bu doğal ürünün cildi onarıcı özelliklere sahip olduğunu fark eden Chesebrough, bundan ilham alarak Kuzey Amerika’daki cilt kuruluğuna çözüm bulmak için arayışa girer.  5 yıl süren çalışmanın ardından kendi arındırma yöntemini kusursuz hale getiren Chesebrough, 1865 yılında petrolden nemlendirici jel yapma işleminin patentini alır ve 1872 yılında da bu jeli “Vaseline” adıyla kaydettirir.

Vazelin kaş gürleştirir mi?

Vazelin, cildi nemlendirir ve besler. Kıl köklerindeki nemi tutmaya ve korumaya yardımcı olan vazelin, kaşlarınızın uzun ve daha dolgun bir görünüme kavuşmasını sağlar. Kaşlara sürüldüğünde dökülmeleri önleyerek seyrek kaşların gürleşmesine yardımcı olur.

Gece uyumadan önce kaşlarınıza ince bir tabaka halinde vazelin uygulayın ve sabah yüzünüzü ılık su ile yıkayın. Bu uygulamayı, istediğiniz kalın kaşları elde edene kadar her gece tekrarlayın.

Ancak vazelinin yüksek miktarda yağ içerir. Bu özelliğinden dolayı da sivilce problemleri olan kişilerin bu ürünü kullanmamasını ya da kullanırken dikkatli olmalarını öneririz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir