SAÇ

Mevsim geçişleri için pratik saç bakım önerileri

Mevsim geçişlerinde havaların bir sıcak bir soğuk olması nedeniyle saçlar oldukça yıpranıyor. Kuruyan ve cansızlaşan saçlarınızı hem nemlendirmek hem de kaybettiği ışıltısını geri kazandırmak için bu pratik bakım önerilerini mutlaka deneyin.

Saçlarınızın sağlıklı ve canlı görünmesi için düzenli olarak bakım yapmak gerekiyor. İlk olarak saçlarınızın kırılan ve çatallaşan uçlarını kestirmenizi öneririz. Sonrasındaysa yıpranan saçlarınızı onarmak için bakım yapma zamanı..  Saçlarınız kuru ya da işlem görmüş ise, her yıkamada mutlaka saç kremi kullanmalısınız. Ancak saçlarınıza zarar vermemek için saç kremini doğru uygulamanız gerektiğini de unutmayın. Saç kremini saç diplerine değil de; uçlarına sürmeli ve iyice durulamalısınız. Böylece saçlarınız zarar görmeyecektir.

Ayrıca saçlarınızı nemlendirmek için haftada 2 ya da 3 kez nem maskesi kullanabilirsiniz. Saç maskenizi banyoda şampuandan sonra kullanabileceğiniz gibi banyoya girmeden 1 saat önce de uygulayabilirsiniz. 1 saatlik beklemenin ardından saçlarınızı yıkayın ve değişimi anında fark edin.

Evde saç maskenizi kendiniz hazırlayın

Jojoba yağı, argan yağı, hindistan cevizi yağı, avakado yağı, zeytinyağı, ylang ylang ve tatlı badem yağını eşit oranda karıştırın. İster tek kullanımlık olarak isterseniz de birkaç kullanımlık olacak şekilde bu karışımı hazırlayabilir. ilk aşamada haftada 2, sonraki aşamalarda da haftada 1 kez olacak şekilde kullanabilirsiniz. Banyodan 1 saat önce hazırladığınız karışımı saçlarınıza sürün ve 1 saat bekletin. Ardından saçlarınızı yıkayın ve değişimi hissedin.

One thought on “Mevsim geçişleri için pratik saç bakım önerileri

  1. Tülin

    Argan yağını ben de kullanıyorum, öneririm.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir