KÜLTÜR SANAT

Online etkinlik ajandası (11-17 Ocak)

11 – 17 Ocak haftasının online etkinlik ajandası sizlerle… Bu hafta, kukla oyunundan sanal müze gezilerine ve şehir turlarına kadar birbirinden güzel etkinlik önerileri sizleri bekliyor.

 1.Bremen Orkestrası – Kukla Oyunu

Bremen Orkestrası, Grimm Kardeşler’in yazdığı Bremen Mızıkacıları masalının kuklalarla yorumlanması için yapılan bir uyarlamadır. Eşek Kara Dudak, Köpek Kopi, Kedi Gümüş ve Horoz Koca İbik, yaşlanır ve eskisi gibi hizmet edemez duruma gelirler. Bu sebepten dolayı da sahipler sürekli onlara kızar. Sahiplerinden uzaklara kaçan zavallı hayvanlar, yolculukta birbirleriyle karşılaşır ve Kara Dudak’ın hırsız sahibinin yanlışlıkla çaldığı müzik aletlerini kullanarak müzik yapmaya başlarlar. Bu yeni arkadaşlar, yeteneklerini keşfederek bir sokak festivalinin yapılacağını duydukları Bremen’e doğru yola koyulurlar. 16 –17 Ocak’ta online olarak izleyebileceğiniz oyunun biletlerini Biletix’ten temin edebilirsiniz.

2. Londra British Museum (Britanya Müzesi) – Sanal Müze Gezisi

Sanat Tarihçisi Atilla Tuna eşliğindeki Londra’daki Britanya Müzesi’nin sanal müze gezisi, 13 Ocak Çarşamba günü saat 20.30’da gerçekleştirilecek. 6 kıta ve 130’u aşkın ülkeden 8 milyon eserin sergilendiği Britanya Müzesi’nde Japon, Çin, Hint kültüründen Anadolu, Yunanistan ve İber kültürlerine; Latin Amerika’nın yerli kültürlerinden Ortadoğu uygarlıklarına ait milyonlarca eser, elyazması ve belge yer alıyor. Sanal müze gezisine katılabilmek için biletlerinizi Biletix’ten temin edebilirsiniz.

3.Göbeklitepe – Sanal Müze Gezisi

Sanat Tarihçisi ve Arkeolog Dr. Mehmet Kürkçü eşliğindeki Göbeklitepe Sanal Turu, 14 Ocak Perşembe günü saat 20.30’da gerçekleştirilecek. UNESCO tarafından Dünya Geçici Kültür Mirası Listesi’ne alınan Göbeklitepe, Stonehenge’den 7 bin, Mısır piramitlerinden ise 7 bin 500 yıl daha eski. Geçmişi günümüzden 11 bin 600 yıl öncesine dayanan Göbeklitepe’nin sanal turuna katılabilmek için biletlerinizi Biletix’ten temin edebilirsiniz.

4.Vatikan Sistina Şapeli – Sanal Müze Gezisi

Profesyonel Rehber Timur Guda eşliğindeki İtalya’nın Roma kentinde bulunan Vatikan Sistina Şapeli’nin sanal müze gezisi, 16 Ocak Cumartesi günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Vatikan Sistina Şapeli’nin sanal müze gezisinde; Rönesansa dair düşünce yapısını, sanat anlayışını, Michelangelo’yu, Rönesans Sanatı’nın büyük ustaları Pietro Perugino, Sandro Boticelli, Domenico Ghirlandaio, Cosimo Roselli, Heindrick Van der Broeck ve Luca Signorell’in yaşam öyküleri dinleyebilir, Sistina’nın fresklerinde bulunan mitolojik ve dini semboller hakkında da bilgi edinebilirsiniz. Sistina Şapeli’nin sanal müze gezisine katılabilmek için biletlerinizi Biletix’ten temin edebilirsiniz.

5.Nakışlı Taşlar Diyarı Mardin –  Sanal Şehir Turu

Profesyonel Rehber Timur Guda eşliğindeki Nakışlı Taşlar Diyarı Mardin’in sanal şehir turu 17 Ocak Pazar günü saat 16.00’da gerçekleştirilecek. Mardin’in tarihini, kültürünü, mutfağını, Süryanileri, Artukluları, Ezidileri, Etnik dini toplulukların ve tarihin bize miras bıraktığı binaları, eserleri, kutsal yerleri sanal ortamda gezebilirsiniz. Mardin’in eşsiz güzelliklerine tanıklık etmek istiyorsanız biletlerinizi Biletix’ten temin edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir