KAŞ

Kaş sabunu nedir ve ne işe yarar?

KAŞ SABUNU

Kaş sabunu nedir ve ne işe yarar gibi soruların yanıtları ilgililer açısından merak konusu olabilir. Kaş sabunu ilk önce Amerika’da yaygın hale gelmiş ve zamanla ülkemiz ve pek çok dünya ülkesinde adından söz ettirmeye başlamıştır. Kaş sabununun ne işe yaradığı konusunda ise pek çok durum sıralanabilir. Ancak kullananların büyük bir çoğunluğunun amacının kaşları yukarı doğru sabitlemek olduğu görülmektedir. Kaş sabunu kullanarak kaşları yukarı yönde sabitlemek ve gün boyu aynı görünümde olmak mümkündür. Kaş sabunu renksiz, şeffaf bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kaşları dolgun ya da daha koyu göstermez. Bu amaçla kullanacak olanlar için sonuç vermeyecektir. Eğer kaşlarınızı boyuyor, aralarını kalemle dolduruyorsanız bu işlemleri kaş sabununu kullanmadan önce yapmalısınız. Çünkü kaş sabunu aynı zamanda kaş kaleminin etkisini de korumaya yardımcı olmaktadır.

Kaş sabunu nasıl kullanılır?

Kaş sabunu nasıl kullanılır, kullanışı zor mudur gibi sorular sorulabilir. Kaş sabunu kullanmak oldukça kolay ve pratik şekilde yapılabilmektedir. Kaş sabununu kullanmadan önce kaşlarınızı temizleyin, kurulayın ve yukarı doğru tarayın. Kaş sabununu bir sprey yardımı ya da şişe yardımı ile su ile ıslatın. Çok ıslanmasına gerek yoktur. Daha sonra kaş sabununuz ile birlikte gelen fırça ya da tarağı alın. Kaş fırçası yardımı ile sabundan bir miktar alın. Kaşlarınızı yukarı doğru taramak suretiyle şekillendirin. Şekil verdikten sonra sabunun kurumasını beklemelisiniz. Birkaç dakika içerisinde tamamen kuruyacaktır. O esnada kalan makyajınızı tamamlayabilirsiniz. Kaş sabununu kullanmadan önce eğer kaş makyajı yapıyorsanız öncelikle kaş makyajınızı yapmada yarar vardır. Bu sayede makyajınız da korunmuş olacaktır. Eğer kaş makyajınızın kalıcı olmadığından, sürekli aşağı doğru baktığından şikayetçi iseniz bu yöntem ile pratik bir şekilde bu sorunu çözebilirsiniz. Kaşlarınız bu sayede gün boyu sabit şekilde kalacak ve daha genç, bakımlı bir görünüme sahip olabileceksiniz.

En iyi kaş sabunları

Piyasada pek çok markada, pek çok özellikte kaş sabunu bulunmaktadır. Ancak ilk defa kullanacaklar için seçim biraz zor olabilir. Bu nedenle bu başlık altında en iyi kaş sabunları sıralanmıştır.

1. NYX Makeup Professional Fill & Fluff Eyebrow Pomad Pencil

Kaşları hem bakımlı hem de doğal bir görünüme kavuşturan NYX marka kaş sabunu, asansörlü kalem ve kaş pomadı şeklindedir. Kaşları kolayca şekillendirmek ve doldurmak için asansörlü kalem kullanılmalı iken kabarık ve doğal bir görünüm için ise inovatif fırça tercih edilmelidir. Yaklaşık 110 TL kadar bir fiyata sahiptir.

2. Dip, Shape, Go! Longwear Brow Pomade

Kremsi yapıdaki pomadı ile kaşlarda uzun süre kalıcılık sağlar. 8 farklı renk seçeneği vardır. Kullanımı kolay olup ekstra hiçbir ürüne gerek yoktur. Yaklaşık 80 TL kadar bir fiyata sahiptir.

3. NYX Control Freak Eyebrow Gel

Kaş sabitleyici güçlü şeffaf jeli ile kaşlarınız gün boyutu harika ve sabit bir görünüme kavuşacaktır. Özel vegan formülü ile üretilmiştir. Yaklaşık 90 TL kadar bir fiyata sahiptir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir