KÜLTÜR SANAT

Online etkinlik ajandası (25-31 Ocak)

25-31 Ocak haftasının online etkinlik ajandası sizlerle… Seyahat etmenin zorlaştığı bu dönemde, dünyayı keşfetmeye devam etmek için tiyatrodan konsere, şehir turundan sanal müze gezilerine kadar birbirinden güzel etkinlik önerileri bu hafta da sizleri bekliyor.

1.Puşkin Müzesi – Sanal Müze Gezisi

Profesyonel rehber Timur Guda eşliğinde Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Puşkin Müzesi’nin sanal müze gezisi, 25 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’da gerçekleştirilecek. Sikke ve kâğıt para koleksiyonlarının da yer aldığı Puşkin Müzesi; yağlı boya tablolar, çizimler, baskılar ve heykellerin de dâhil olduğu yaklaşık 700 bin esere ev sahipliği yapıyor. Puşkin Müzesi’ndeki Monet, Renoir, Pissarro, Gauguin, Cezanne, Picasso, Van Gogh gibi dünyaca ünlü sanatçıların tablolarını yakından inceleme şansı bulabilmek ve sanal müze gezisine katılabilmek için biletlerinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

2. Suit – Düğün Dündü Bugün Bugün – Online Tiyatro Oyunu

Suit – Düğün Dündü Bugün Bugün adlı tiyatro oyunu, online olarak sevenleriyle buluşuyor. 29 Ocak Cuma günü saat 20.30’dan 30 Ocak Cumartesi günü 23.59’a kadar online olarak izleyebileceğiniz Suit – Düğün Dündü Bugün Bugün oyunu, evlilik organizasyonu için hazırlanan genç bir çiftin güzel bir otelin süit odasında başlayan maceranı konu alıyor. Bu çiftin dostları ve akrabaları da beklenmedik olayların başlamasına sebep oluyor. Robin Hawdon’ın yazdığı, Eyüp Emre Uçaray’ın yönettiği Suit – Düğün Dündü Bugün Bugün tiyatro oyununda Begüm Öner, Ceyhun Fersoy, Melis Kaygılaroğlu, Canan Atalay ve Kerem Poyraz Kayaalp rol alıyor. Oyunun online gösterimine katılabilmek için biletlerinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

3. Metin Uca – Aleksandır Telefonu Kaldır – Online Tiyatro Oyunu

Cep telefonsuz duramayanlara hayatın anlamını sorgulatan “Aleksandır Telefonu Kaldır” gösterisi, 29 Ocak Cuma günü saat 20.30’dan 31 Ocak Pazar günü 23.59’a kadar online olarak izleyebilirsiniz. Metin Uca, Bahar Feyzan ve Ahmet Çağan’ın yazdığı, cep telefonsuz duramayanlara hayatın anlamını sorgulatan “Aleksandır Telefonu Kaldır”, iki kişilik dev kadrosuyla izleyicisiyle buluşacak. Metin Uca’nın Aleksander Graham Bell ile birlikte sahneyi paylaşacağı kahkaha dolu bu gösteri, hepimizin içindeki “iletişim” arzusuna ışık tutacak. Alexander Graham Bell’in eşliğinde Metin Uca’nın eşsiz üslubuyla seyirciyle bulaşacak olan online gösteriye katılabilmek için biletlerinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

4. Floransa Uffizi Galerisi – Sanal Müze Gezisi

Profesyonel rehber Timur Guda’nin rehberliğinde, Sanat Tarihçi Atilla Tuna’nın derin bilgisi ve özgün anlatımıyla gerçekleştirilecek Floransa Uffizi Galerisi’nin sanal müze gezisi, 30 Ocak Cumartesi günü saat 16.00’da sanatseverlerle buluşacak. Dünya tarihinin en önemli eserlerinin yer aldığı Uffizi Galerisi’nin ünlü yapıtları arasında  Madonna ve Çocuk, Venüs’ün Doğuşu, İlkbahar, İki Melek ile Madonna ve Müjde’nin bulunduğu 101 salondan oluşan koleksiyonu ile sizleri bekliyor. Erken Rönesans ve Rönesans Sanatı ile Giotto, Fra Filippo Lippi, Leonardo Da Vinci, Sandro Boticelli hakkında bilinmeyenleri keşfedeceğiniz Floransa Uffizi Galerisi’nin sanal müze gezisine katılabilmek için biletlerinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

5. Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi – Online Tiyatro Oyunu

Nilgün Belgün’ün hayat hikayesinden ve anılarından yola çıkarak sahnelediği “Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi” adlı müzikli danslı gösterisi 30 Ocak Cumartesi günü saat 20.30’da seyircisiyle buluşacak. Nilgün Belgün’le Aşk ve Komedi isimli müzikli danslı gösteri, Nilgün Belgün’ün oldukça ilgi gören “İçimdeki Kadın Aşk ve Komedi” isimli kitabından sahneye uyarlandı. Online gösteriye katılabilmek için biletlerinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

6. Efes – Sanal Şehir Turu

Sanat Tarihçisi ve Arkeolog Dr. Mehmet Kürkçü eşliğinde, bilimin ve felsefenin doğduğu İyonya’nın başkenti Efes’in sanal şehir turu, 30 Ocak Cumartesi saat 20.30’da gerçekleştirilecek. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan ve tarihi günümüzden 8000 yıl önceye kadar uzanan Efes, ülkemizin en çok ziyaretçi çeken antik kentlerinin başında geliyor. Anadolu’da ilk arkeolojik kazıların yapıldığı kenti tanımak, antik Dünyanın 7 Harikası’ndan en güzelinin adandığı tanrıça Artemis’in öncesi ve sonrasındaki inanışları keşfetmek için biletlerinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

7. Halil Sezai & DAD’h Band – Online Konser

Halil Sezai, DAD’h Band ile birlikte 30 Ocak Cumartesi günü saat 20.00’da sevenleriyle buluşacak. Halil Sezai’nin online konserine katılabilmek için biletlerinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

8. Kafkas Kartalları – Online Dans Gösterisi

Kafkasya bölgesinden derlenmiş halk danslarını ve müziklerini sergileyen dans, müzik, ve sahne sanatları topluluğu olan Kafkas Kartalları, online dans gösterisi ile seyircisiyle buluşacak. 30 Ocak Cumartesi günü saat 20:30’da başlayacak olan dans gösterisini 31 Ocak Pazar günü saat 22.00’a kadar online olarak izlenebilecek.  Online dans gösterisine katılabilmek için biletlerinizi Biletix üzerinden temin edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir